Retningslinjer for personvern

Utskriftsversjon
Personvernerklæring
GetYourGuide Deutschland GmbH (videre i dokumentet kun kalt «GetYourGuide» eller «vi») som behandlingsansvarlig tar beskyttelse av dine personopplysninger på største alvor. Vi behandler dine personopplysninger fortrolig og i henhold til bestemmelsene i databeskyttelsesloven. Denne personvernerklæringen informerer om hvordan, i hvilket omfang og til hvilke formål vi behandler personopplysninger av kundene våre som bruker GetYourGuides nettside og app.
Versjon nr.: 1.0
Dato: 01/06/2018

I. EMNE FOR DATABESKYTTELSE


Det er personopplysninger som er emne for databeskyttelse. Data er personlige hvis de kan tilordnes en naturlig person som er blitt identifisert eller kan identifiseres. Dette omfatter opplysninger som navn, adresser, e-postadresser og telefonnumre.

II. INNSAMLING, BEHANDLING OG BRUK AV PERSONOPPLYSNINGER PÅ FORESPØRSEL


Generelt er det mulig å bruke vår nettside og app uten å oppgi personopplysninger. Du er hverken forpliktet til å besøke denne nettsiden eller til å oppgi personopplysninger. Hvis du ikke oppgir personopplysninger til oss, kan du kanskje ikke bruke bestemte funksjoner som denne nettsiden tilbyr. Ellers har det ingen konsekvenser for deg. Innsamling av brukeres personopplysninger skjer alltid frivillig – med unntak av tilfeller som beskrives i det følgende. Vi vil understreke at overføring av data via internett (for eksempel, kommunikasjon via e-post) kan ha sikkerhetshull. Det er ikke mulig å sørge for fullstendig beskyttelse av data mot at tredjeparter kan ha adgang til disse.
Vi samler inn, bearbeider og bruker dine personopplysninger, som du leverte til oss da du bestilte noe eller registrerte deg i vårt medlemsområde, i nødvendig omfang for hvert av de følgende formålene:

1. Registrering og utførelse av oppdrag / kontrakter


» Data som du leverer når du oppretter en konto (ditt navn, din e-postadresse, telefonnummer, mobilnummer, adresse, og data som leveres i avhengighet av tjenesten du bruker)
» Vi samler inn, bearbeider og bruker transaksjonsdata om dine aktiviteter på nettsiden (for eksempel kjøpsaktiviteter, innhold som du produserer eller som har en forbindelse til kontoen din)
» Fakturering og andre data som du leverer i forbindelse med et kjøp
» Data som ble samlet inn i sammenheng med anmeldelser, samtaler (chatter) og korrespondanse på nettsiden eller via e-post, faks og vanlig post
» Andre personopplysninger som vi ber deg å levere for spesielle formål
» Hvis du frivillig leverer ekstra personopplysninger mens du registrerer deg på vår nettside, vil disse opplysningene også brukes for å sette brukerforholdet ut i livet.

2. Etablering av kontakt


Hvis du leverer personopplysninger til oss fordi du vil ta kontakt med oss, vil vi bruke disse opplysningene slik som det er nødvendig for å nå formålet med kommunikasjonen som ønskes.

3. Markedsføring


GetYourGuide kan bearbeide og bruke dine personopplysninger i markedsføringsøyemed, altså for eksempel for å sende e-poster med generell informasjon eller for å reklamere (nyhetsbrev). Dette skjer med grunnlag i samtykkeerklæringen som du har gitt oss.
Du kan tilbakekalle samtykkeerklæringene, som du har gitt oss i denne sammenhengen, når som helst og med fremtidig virkning. Hvis du ønsker ikke å motta disse e-postene fra oss lenger, vennligst følg instruksene som du da vil finne i en e-post fra oss. Denne e-posten gjør det mulig at du velger ikke å motta den slags e-poster fra oss. Dessuten kan du ta til motmæle mot den slags bruk – så lenge vi bruker dine personopplysninger innenfor juridisk tillatte rammeverk; for eksempel, for markedsføring via e-post. I begge tilfeller er det tilstrekkelig å sende en e-post til følgende adresse: support@getyourguide.com.

4. Informasjon som du leverer til behandlere av betalinger


Alle betalinger bearbeides av en betalingsbehandlingstjeneste som oppfyller kravene i PCI/DSS (disse er normer og standarder som garanterer sikkerhet ved kortbetaling) og som vi bruker som leverandør. All informasjon som disse tredjepartsleverandører samler inn for å kunne behandle dine betalinger, står ikke til disposisjon for oss, såfremt du ikke har levert denne informasjonen til oss på en annen måte i forbindelse med din bruk av våre nettsider eller av våre produkter og tjenester.

5. Samlet informasjon


Det er mulig at vi deler dine opplysninger med tilknyttete eller ikke-tilknyttete tredjeparter, eller på et anonymt, samlet grunnlag. Mens denne informasjonen ikke vil identifisere deg personlig, kan disse tredjepartene i noen tilfeller kombinere denne samlede informasjonen med annen informasjon de har om deg, eller som de mottar fra tredjeparter, noe som kan medføre at de kan identifisere deg personlig.

III. DATABEHANDLING FOR Å GJØRE DET MULIG Å BRUKE NETTSIDEN


Når du besøker vår nettside, samler vi inn nødvendige opplysninger for å gjøre det mulig for deg å se den (bruksdata). Dette omfatter din IP-adresse, samt opplysninger om begynnelse, slutt og emne for din bruk av nettsiden, og identifikasjonsdata (for eksempel, dine påloggingsopplysninger når du logger deg inn i et beskyttet område). Disse opplysningene brukes for å opprette og designe tjenestene i henhold til brukernes preferanser. Disse opplysningene slettes alltid umiddelbart når de ikke lenger er påkrevd, og hvis det ikke er påkrevd å lagre dem. Når det gjelder informasjon om behandling av brukerprofiler som omfatter pseudonymer, jfr. punkt VII.

IV. DATABEHANDLING FOR MOBILAPPER OG MOBILENHETER


Når du laster ned data, bruker våre mobilapper eller besøker en av våre nettsider som er optimert for mobilenheter, kan vi samle inn informasjon om deg og din mobilenhet, som beskrevet lenger oppe i denne erklæringen. Dette kan omfatte stedsopplysninger, for eksempel, hvis du frigir dem for din mobilapp. Vi bruker denne informasjonen for å levere deg tjenester basert på posisjonen din, som søkeresultater og annet personliggjort innhold, hvis du og din mobilenhet godkjenner dette. Du kan styre eller deaktivere stedsbaserte tjenester ved å bruke menyen «innstillinger» på de fleste mobilenheter. Hvis du har spørsmål angående deaktivering av stedsbaserte tjenester på mobilenheten din, anbefaler vi at du tar kontakt med din mobiltjenesteleverandør eller produsenten av enheten din.
Hvis vi samler inn andre personopplysninger som overføres i forbindelse med din bruk av våre mobilapper eller dine besøk på vår nettside via en mobilenhet, skal vi innhente ditt uttrykkelige samtykke på forhånd.

V. DATA SOM SAMLES INN FRA ANDRE KILDER


Vi henter muligens ekstra informasjon om deg fra tredjeparter, for å utvide vår kontoinformasjon; dette skjer så langt det er lovlig. Dette omfatter demografiske opplysninger og data om navigering, opplysninger i forbindelse med kredittsjekk samt annen informasjon fra kredittinstitutter, så langt dette er lovlig.

VI. COOKIES (INFORMASJONSKAPSLER)


Når du besøker vår nettside, kan informasjon lagres på din datamaskin. Dette skjer i form av en informasjonskapsel.
Denne paragrafen beskriver informasjonskapsler som vi bruker, og forklarer hvorfor vi bruker informasjonskapsler og hvordan vi håndterer informasjon som samles inn. Den forklarer videre hvordan informasjonskapsler gjør det mulig at vår nettside og vår app fungerer som de skal, og hvorfor du muligens ikke kan bruke alle funksjoner på nettsiden hvis du deaktiverer bruk av informasjonskapsler. Ved å besøke vår nettside uten å endre innstillingene dine, samtykker du til å motta alle informasjonskapsler og andre verktøy for innsamling av data, men hvis du ikke aksepterer bruk av disse informasjonskapslene kan du når som helst endre dine innstillinger for informasjonskapsler. Alle firmaer eller nettverk som vi samarbeider med, har sine egne personvernprinsipper og tilbyr en mekanisme som gjør det mulig for brukerne å velge bort sporing og atferdsmessige henvendelser til bestemte målgrupper, som enten er tilgjengelig via selve annonsen, eller gjennom mekanismer for å velge bort bestemte innstillinger, som finnes i paragrafen «Hvordan styrer eller sletter du informasjonskapsler?».

1. Hva er informasjonskapsler?


Informasjonskapsler er tekstfiler som inneholder små informasjonsmengder som lastes ned til din datamaskin eller mobil enhet når du besøker en bestemt nettside. Deretter sendes informasjonskapsler ved hvert etterfølgende besøk tilbake til nettsiden hvor de kommer fra, eller til en annen nettside som gjenkjenner vedkommende informasjonskapsel. Informasjonskapsler brukes ofte for å få vår nettside til å fungere, eller til å fungere mer effektivt, eller for å levere opplysninger og informasjon til nettsidens eiere.
Informasjonskapsler oppfyller mange ulike formål: de lar deg navigere mellom sider på en effektiv måte fordi de husker dine preferanser, og de forbedrer brukeropplevelsen generelt. Informasjonskapsler forteller oss, for eksempel, om du har besøkt vår nettside tidligere, eller om du er en ny besøkende. De kan også hjelpe oss med å sørge for at reklamen du ser, er mer relevant for deg og dine interesser.
Det finnes to store kategorier for informasjonskapsler:
» førsteparts informasjonskapsler som vi leverer direkte til din datamaskin eller mobilenhet;
» tredjeparts informasjonskapsler som leveres av tredjeparter på våre vegne. Vi kan bruke tredjeparts informasjonskapsler for å forbedre funksjonalitet, ytelse / analyse, reklame / sporing, og for sosiale medier.
Informasjonskapsler forblir på din datamaskin eller mobilenhet over ulike tidsrom. Noen informasjonskapsler er sesjonsavhengige kapsler, som betyr at de lagres kun midlertidig under et besøk mens du ser etter noe, og de utløper når du lukker din søkemotor. Andre informasjonskapsler er faste, som betyr at de lagres på din datamaskin eller mobilenhet for et fast tidsrom, de slettes ikke når du lukker din søkemotor. Vår nettside kan bruke dem for å gjenkjenne din datamaskin eller mobilenhet når du åpner din søkemotor og søker på nettet igjen.

2. Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?


Vi bruker informasjonskapsler for mange ulike formål, inkludert følgende:
» for å muliggjøre, tilrettelegge og effektivisere funksjonene på vår nettside og din adgang til den;
» for å spore trafikkbevegelser og reisevaner i forbindelse med vår nettside;
» for å se hvor mange som besøker vår nettside over tid, og for å kunne bruke de ulike søkemotorene (for eksempel, Firefox, Chrome eller Internet Explorer) og driftssystemene (for eksempel, Windows eller Mac OS) som våre brukere er vant til;
» for å overvåke effektiviteten av nettsiden vår, og for å forbedre den kontinuerlig;
» for å tilpasse og forbedre dine opplevelser online.

3. Hva slags informasjonskapsler bruker vi?


Typer informasjonskapsler som vi og våre partnere bruker i forbindelse med vår nettside, kan tildeles én av fem kategorier, nemlig «informasjonskapsler som er viktige og nødvendige for våre formål», «funksjonalitets-informasjonskapsler», «ytelses- og analyseinformasjonskapsler», «reklame- og sporingsinformasjonskapsler» og «informasjonskapsler for sosiale medier». Vi har utarbeidet mer detaljert informasjon om hver kategori og om formålene med informasjonskapslene som vi og tredjeparter oppretter.

Informasjonskapsler som er viktige og nødvendige for våre formål:


Disse informasjonskapslene er viktige og nødvendige for å gjøre vår nettside og våre tjenester gjennom vår nettside tilgjengelig for deg, samt for å bruke noen av sidens funksjoner, som for eksempel tilgang til beskyttede områder. Uten disse informasjonskapslene ville tjenester som du har etterlyst, som transaksjonssider og kontoer med sikker pålogging, ikke være mulige.

Funksjonalitets-informasjonskapsler:


Funksjonalitets-informasjonskapsler registrerer informasjon om valg du har truffet, og gjør det mulig for oss å skreddersy vår nettside for deg. Disse informasjonskapslene gjør at vi kan levere våre tjenester til deg, slik som du har bedt om at de skal leveres, når du bruker vår nettside videre eller kommer tilbake til den. Disse informasjonskapslene tillater oss, for eksempel, følgende:
- å lagre dine foretrukne steder, hvis du har innstilt dem på din nettside (hvis aktuelt), for å motta lokale værmeldinger
-
- å huske innstillinger som du har brukt, slik som layout, tekststørrelse, preferanser og farger
-
- å vise deg når du er pålogget
-
- å lagre muligheter for tilgjengelighet

Ytelses- og analyseinformasjonskapsler:


Vi bruker ytelses- / analyseinformasjonskapsler for å analysere hvordan folk kommer til vår nettside, bruker den, eller hva folk gjør. Dette for å gi det bedre brukeropplevelser og for å opprettholde, drive og forbedre nettsiden kontinuerlig. For eksempel, tillater disse informasjonskapsler oss følgende:
- å forstå besøkende på vår nettside bedre, slik at vi kan forbedre måten vi presenterer vårt innhold på
-
- å prøve ulike designideer for bestemte sider, som for eksempel vår nettside
-
- å samle inn informasjon om besøkende på vår nettside: for eksempel, hvor de er, og hva slags søkemotor de bruker
-
- å bestemme antall unike brukere av vår nettside
-
- å forbedre vår nettside ved å registrere alle feil som oppstår
-
- å gjennomføre gransking og diagnostisering for å forbedre produkttilbud
Vi bruker Google Analytics og mange flere verktøy for å analysere nettsider, som hjelper oss å forstå hvordan brukere engasjerer seg på nettsiden. I likhet med mange tjenester bruker disse nettanalysetjenestene førsteparts informasjonskapsler for å spore samspill mellom brukere, slik som i vårt tilfelle, hvor de brukes for å samle inn informasjon om hvordan brukere bruker siden vår. Denne informasjonen brukes for å utarbeide rapporter og for å opprette tjenester som hjelper oss med å forbedre vår nettside og tjenestene i forbindelse med den. Rapportene avslører nettside-trender uten å identifisere individuelle brukere. Noen tjenester vil tillate deg å velge bort sporing av disse tjenestene direkte. For eksempel: mens du ikke kan velge bort bruk av informasjonskapsler på vår side, kan du velge den bort på Google Analytics uten at dette påvirker måten du besøker vår side på – hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du velger bort sporing på Analytics på alle nettsider du bruker, gå til denne Google-siden.

Reklame- og sporingsinformasjonskapsler:


Vi kan tillate at tredjeparter, inkludert reklamevirksomheter (slik som Google), plasserer informasjonskapsler på vår nettside. Disse informasjonskapslene gjør det mulig at slike virksomheter sporer dine aktiviteter gjennom ulike sider hvor de viser reklameannonser, og registrerer dine aktiviteter, slik at de kan vise reklameannonser som de synes er relevante for deg mens du reiser gjennom internettet. Disse informasjonskapslene lagrer informasjon om innhold som du søker, samt en identifikator som er linket til din enhet eller IP-adresse.
Disse informasjonskapslene gjør det også mulig at vi og tredjeparter får vite om du har sett en reklameannonse eller en type reklameannonse, og hvor lenge siden det var at du så den sist. Denne informasjonen brukes for å registrere hyppigheter, for å hjelpe å skreddersy reklamen du ser, og for å måle effektiviteten av reklame.

Tredjeparts informasjonskapsler:


På noen deler av nettsiden vår kan tredjeparter som leverer apper gjennom vår nettside, legge ut sine egne informasjonskapsler for å spore suksessen av sine apper eller for å tilpasse apper til ditt behov. På grunn av måten informasjonskapsler fungerer på, har vi ikke tilgang til disse informasjonskapslene, og tredjepartene har heller ikke tilgang til opplysninger i informasjonskapsler som vi bruker. Noen deler av vår nettside kan også omfatte innebygd innhold, og disse tredjepartssidene kan legge ut sine egne informasjonskapsler.

4. Hvordan styrer eller sletter du informasjonskapsler?


Du har rett til å akseptere eller nekte at informasjonskapsler lagres på enheten din, når som helst, ved å forandre innstillingene i din internett-søkemotor. På denne måten gjenspeiler enheten dine preferanser angående informasjonskapsler.
Du skal vite at du muligens ikke har tilgang til bruk av alle interaktive egenskaper på nettsiden og / eller online-kurs og innhold, når du har deaktivert informasjonskapsler.
De fleste søkemotorer tilbyr instruksjoner om hvordan du kan endre dine innstillinger for informasjonskapsler. Disse innstillingene finnes i de fleste tilfeller i menyen «innstillinger» eller «preferanser» i søkemotoren din.
Hvis du kun vil redusere antall tredjeparts-reklame-informasjonskapsler, kan du deaktivere den slags informasjonskapsler ved å bruke følgende linker (sider på engelsk):
• Your Online Choices (dine online-valg) (http://www.youronlinechoices.com/uk/)
• Network Advertising Initiative (initiativ for internett-reklame) (http://www.networkadvertising.org/)
• Digital Advertising Alliance (forbund for digital reklame) (http://www.aboutads.info/consumers)
Du skal allikevel vite at det finnes mange flere virksomheter oppført på disse sidene enn dem som plasserer informasjonskapsler via vår nettside.

5. Informasjonskapsler som har blitt plassert tidligere


Hvis du har deaktivert én eller flere informasjonskapsler, kan vi fremdeles bruke informasjon som ble samlet inn med informasjonskapselen før du satt «deaktivert» som preferanse. Men vi slutter å bruke de deaktiverte informasjonskapslene for innsamling av ytterligere informasjon.

VII. BRUKERPROFILER MED PSEUDONYM, FOR REKLAME OG MARKEDSGRANSKING (NETTSPORING OG ANALYSE)


GetYourGuide bruker internett-sporingssystemer for reklame, markedsgransking, og for å gjøre din bruk av vår nettside så gøyal som mulig. Dette gjør det mulig at vi videreutvikler vår nettside og skreddersyr dens innhold i henhold til ditt behov. GetYourGuide og tredjeparts virksomheter kan bruke informasjon som samles inn på sidene ved bruk av informasjonskapsler, websignaler (web beacons) og andre lignende teknologier som hjelper å styre online-reklameprogrammer. Denne informasjonen kan sette oss og våre tredjeparts reklametjenester i stand til å spore brukerhandlinger online over tid og gjennom ulike nettsider, for å opprette statistikk vedrørende markedsføringsarbeid, og for å levere elektronisk reklame som kan være mer relevant for individuelle kunder og som vil forbedre forbrukeropplevelsen. For informasjon om hvordan sporing fungerer for online-reklameformål, og om hva som skjer når du velger varianten «ikke spor», gå til http://www.aboutads.info/choices. I tillegg kan noen tredjeparts virksomheter levere en mekanisme for å velge bort deres teknologi. For mer informasjon om hvordan du velger bort, kan du besøke nettsiden til «Network Advertising Initiative» (initiativ for nettverksreklame): http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp.

VIII. JURIDISK GRUNNLAG FOR DATABEHANDLING


Hvis du bor innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), blir vår behandling av dine personopplysninger legitimert som følger:
(i.) Hver gang vi trenger ditt samtykke for å behandle dine personopplysninger, rettferdiggjøres den slags behandling under paragraf 6(1) bokstav (a) i den europeiske personvernforordningen (EU) 2016/679 («GDPR»). Denne paragrafen i GDPR beskriver når det er mulig med lovlig behandling.
(ii.) Hvis det er nødvendig med behandling av dine personopplysninger for å oppfylle en kontrakt mellom deg og GetYourGuide, eller for å gjøre tiltak før en kontrakt inngås (på din forespørsel), blir den slags behandling basert på GDPR-paragraf 6(1) bokstav (b).”). Hvis disse opplysningene ikke behandles, vil GetYourGuide ikke være i stand til å oppfylle kontrakten med deg.
(iii.) Når behandling er nødvendig for at vi kan overholde en juridisk forpliktelse, kommer vi til å behandle dine opplysninger på grunnlag av GDPR paragraf 6(1) bokstav (c); dette gjelder, for eksempel, overholdelse av ansettelseslovgivningen.
(iv.) Når behandling er nødvendig for å ivareta GetYourGuide sine legitime interesser, vil slik behandling skje i henhold til GDPR paragraf 6(1) bokstav (f); for eksempel, for å oppdage bedrageri.

IX. SOSIALE MEDIER


Vår nettside inneholder linker til sosiale medier (Facebook, Instagram, Twitter, Google+, Pinterest, LinkedIn). Disse sosiale medier drives utelukkende av tredjeparter. Hvis du følger linken, kan informasjon bli overført til disse tredjeparter. Vi bruker den såkalte 2-klikk-løsningen – som betyr generelt at ingen personopplysninger vil bli overført hvis du besøker vår nettside.

X. OVERFØRING TIL TREDJEPARTER


Dine personopplysninger vil kun overføres til tredjeparter hvis dette er lovlig eller hvis du har gitt ditt samtykke på forhånd. Vi vil i særdeleshet ikke selge dine opplysninger til tredjeparter eller markedsføre dem på noe som helst annen måte. Vi vil kun oppgi dine personopplysninger til regjeringsmyndigheter hvis dette er omfattet av våre juridiske forpliktelser, eller ifølge en offisiell forordning eller rettsavgjørelse. Vi har underlagt våre ansatte og partnere taushetsplikt, og de må overholde lover og regler vedrørende databeskyttelse.

XI. HVORDAN DELER VI DINE PERSONOPPLYSNINGER MED TREDJEPARTER?


Hvis ikke det er bestemt i denne personvernerklæringen eller hvis du ikke har gitt ditt uttrykkelige samtykke, vil vi ikke avsløre personopplysninger som du leverer til oss, til tredjeparter, hvis ikke vi må videreformidle denne informasjonen for å svare på din forespørsel eller for legitime virksomhetsformål. GetYourGuide deler personopplysninger i følgende situasjoner:
Vi kan dele dine opplysninger med selgere eller tredjeparter som leverer varer eller tjenester eller handler på noen som helst annen måte på vegne eller på instruksjon fra GetYourGuide. Disse tredjepartene kan for eksempel omfatte våre tredjeparts tjenesteytere (teknologi), leverandører og partnere. Disse tredjeparts tjenesteytere vil kun ha tilgang til informasjon som kreves for å ivareta disse begrensede funksjonene på våre vegne.

XII. OVERFØRING AV DATA TIL LAND UTENFOR EU


Såfremt det er nødvendig for å innlede et kontraktsforhold eller for å utføre en kontrakt – for eksempel, for å behandle bestillinger for aktiviteter i land utenfor EU – vil vi overføre dine opplysninger til land utenfor EU. Det samme gjelder hvis en slik overføring viser seg til å være nødvendig for våre formål. Ved dette sørger vi for at mottakeren av opplysningene garanterer et tilsvarende nivå for databeskyttelse og at ingen andres beskyttelsesverdige interesser kommer i strid med dataoverføringen. GetYourGuide påberoper seg unntak i henhold til bestemmelsene i paragraf 49 i GDPR, i tilfelle det ikke finnes bestemmelser om «tilstrekkelighet» eller andre sikringstiltak i henhold til GDPR (for eksempel, bindende bedriftsregler vedrørende overføring utenfor EØS). I særdeleshet samler og overfører vi personopplysninger til land utenfor EU kun: med ditt uttrykkelige samtykke; for å oppfylle en kontrakt med deg, på en måte som ikke veier tyngre enn dine rettigheter og friheter. Hvis disse opplysningene ikke behandles og overføres, vil GetYourGuide ikke være i stand til å utføre kontrakten med deg, eller du vil ikke ha tilgang til noen eller alle fordeler og egenskaper som er forbundet med din transaksjon. Vi streber etter å bruke egnede sikkerhetstiltak for å beskytte sikkerhet og fortrolighet av dine personopplysninger, og for kun å bruke dem i samsvar med ditt forhold til GetYourGuide og med prinsippene som beskrives i denne personvernerklæringen. I tilfelle du har spørsmål angående alt dette, vennligst ta kontakt med din personvernansvarlig.

XIII. SLETTING AV DATA


Vi lagrer data så lenge ditt virksomhetsforhold med oss varer, og for øvrig i henhold til kravene i gjeldende lovgivning. Personopplysninger vil ikke lagres lengre enn det som er nødvendig for formålene som dine personopplysninger blir behandlet for. Vi vil lagre dine personopplysninger så lenge du har en medlemskonto eller har behov for våre tjenester, slik at vi kan levere disse tjenester til deg.
Hvis du er innenfor det europeiske økonomiske samarbeidsområde når du trekker ditt samtykke for behandling av dine personopplysninger tilbake, vil alle dine personopplysninger som vi har mottatt og lagret, bli slettet hvis vi ikke trenger dem mer – såfremt det ikke er påkrevd i henhold til gjeldende lovgivning eller for at vi kan oppfylle våre lovpålagte forpliktelser at vi lagrer disse personopplysninger. I så fall vil vi kun lagre disse personopplysninger så lenge det er nødvendig. For mer informasjon om hvor og hvor lenge dine personopplysninger vil bli lagret, og for mer informasjon om dine rettigheter angående sletting og overførbarhet, vennligst ta kontakt med vår databeskyttelsesansvarlig under følgende adresse: dataprotectionofficer@getyourguide.com.

XIV. DATASIKKERHET


GetYourGuide har tatt alle nødvendige tekniske og organisatoriske tiltak for å beskytte personopplysninger som du leverer, mot tap, ødeleggelse, manipulering og uautorisert tilgang. Våre ansatte og alle som er involvert i databehandling, er forpliktet til å oppfylle databeskyttelseslovene, og til å behandle personopplysninger fortrolig. Våre ansatte har blitt skolert tilsvarende. Både interne og eksterne revisjoner sørger for at alle prosedyrer for databeskyttelse blir overholdt av og hos GetYourGuide.
Vi bruker en sikker prosedyre for overføringer online, den såkalte «Secure Socket Layer» (SSL) overføringen, for å beskytte personopplysninger av våre brukere. Du ser dette ved at en «s» er lagt til adressedelen http://, eller at det vises et grønt, lukket låseikon. Når du klikker på ikonet, får du informasjon om SSL-sertifikatet som brukes. Om ikonet vises, er avhengig av versjonen av søkemotoren som du bruker. SSL-krypteringen garanterer at dine opplysninger overføres kryptert og fullstendig.

XV. RETTIGHETER FOR REGISTRERTE I DEN EUROPEISKE UNION


Personvernloven i den Europeiske Union, samt personvernlovene i andre land omfatter bestemte rettigheter for de registrerte. Hvis du ønsker å bekrefte at GetYourGuide behandler dine personopplysninger eller har tilgang til personopplysninger som GetYourGuide muligens har om deg, eller hvis du har andre spørsmål, ta kontakt med oss via dataprotectionofficer@getyourguide.com.
Du kan også etterlyse informasjon om følgende: formål med behandlingen; kategorier av personopplysninger det er snakk om; hvem utenfor GetYourGuide kan ha mottatt opplysningene av oss; hva / hvem var informasjonskilden (såfremt du ikke leverte dem direkte til GetYourGuide); hvor personopplysningene lagres, og hvor lenge de lagres. Du har rett til å korrigere (rette) registrering av dine personopplysninger som vi lagrer, hvis de ikke er korrekte. Du kan kreve at vi sletter disse opplysningene eller slutter å behandle dem, dette gjelder med bestemte unntak. Du kan også be oss om å supplere eller oppdatere dine personopplysninger, eller om å overføre dem til et anonymt format, eller om å blokkere alle opplysninger som lagres ved lovbrudd, og du kan nekte at de behandles for alle mulige legitime grunner. Du kan når som helst tilbakekalle ditt samtykke for behandling av personopplysninger eller til videre behandling av personopplysninger av vårt firma. Du kan også kreve at GetYourGuide slutter å bruke dine opplysninger for direkte markedsføring. I mange land (inkludert EØS-land) har du rett til å sende inn en klage til den kompetente databeskyttelsesmyndigheten, hvis du er bekymret for måten GetYourGuide behandler dine personopplysninger på. Hvis det er teknisk mulig, vil vi – på din forespørsel - levere dine personopplysninger til deg eller direkte til en annen kontrollør. Du har rett til å motta dine personopplysninger i et strukturert og standardisert format.
I tillegg til informasjonen som omfattes av denne personvernerklæringen, kan du på forespørsel motta ekstra og kontekstavhengig informasjon vedrørende spesielle tjenester eller innsamling og behandling av dine personopplysninger.

XVI. IKKE-AUTOMATISERT INDIVIDUELL AVGJØRELSE


Vi bruker ikke dine personopplysninger for automatiserte individuelle avgjørelser.

XVII. HVORDAN KAN DU TA KONTAKT MED OSS?


Du finner våre kontaktopplysninger som «ansvarlig enhet» i impressumet.
Dersom du ønsker å utøve dine rettigheter i henhold til paragraf XIV, eller hvis du har spørsmål angående vår personvernpolitikk eller denne personvernerklæringen, kan du ta kontakt med oss under følgende adresse:
GetYourGuide GmbH
Sonnenburger Strasse 73
10437 Berlin
Tyskland
Telefon: +49 (0) 30 568 394 45
Eller via epost: service@getyourguide.com
Du kan også ta kontakt med vår databeskyttelsesansvarlig under: dataprotectionofficer@getyourguide.com.

XVIII. ENDRINGER I PERSONVERNERKLÆRINGEN


Fra tid til annen må vi muligens oppdatere eller endre denne personvernerklæringen for å gjenspeile endringer i våre virksomhetsprinsipper, prinsipper for innsamling av data eller i vår organisasjon. Vi forbeholder oss retten til å supplere denne personvernerklæringen når som helst, uten særlig grunn, uten å sende deg melding om dette, kun ved å legge ut den utvidede personvernerklæringen på vår nettside. Ellers kan vi sende deg en e-post som informerer deg om den utvidede personvernerklæringen, såfremt du har gitt oss din e-postadresse. Det anbefales sterkt at du sjekker nettsiden ofte og ser på dato for siste endring som står øverst. Vi vil i hvert fall ikke minske dine rettigheter under denne personvernerklæringen uten ditt uttrykkelige samtykke og uten at du er godt informert. Hvis du ikke samtykker til endringene, bør du avslutte din bruk av nettsiden og samtidig slutte å levere opplysninger til oss før den endrede personvernerklæringen trer i kraft. Hvis du slutter å bruke nettsiden, eller hvis du leverer personopplysninger etter at den endrede personvernerklæringen trer i kraft, vil du være bundet av den endrede personvernerklæringen.